Srefidensi-voorbereidingen Saramacca in volle gang

Srefidensi-voorbereidingen Saramacca in volle gang

22-11-2021

Op 25 november 2021 zal er formeel een kranslegging plaatsvinden bij het onafhankelijkheidsmonument op Groningen, daarbij zullen er enkele toespraken worden gehouden. Daarnaast wordt er een braderie georganiseerd waarbij er allerlei hapjes verkocht zullen worden. “Wie dus op Onafhankelijkheidsdag een lekkere bami, nasi, of teloh lust, moet op Saramacca wezen,” prijst de burgermoeder de activiteiten in haar district aan. Ook staan er donaties aan verschillende diensten en instellingen op het programma.

Districtscommissaris Bansi-Durga is zich ervan bewust dat Suriname thans in een crisis zit. Desondanks mag 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid volgens haar niet onopgemerkt voorbijgaan. De burgermoeder merkt op dat vanwege de financieel-economische crisis de armoede in het land toeneemt. Echter doet de regering-Santokhi, die er pas ruim een jaar aanzit er alles aan om de economie weer op spoor te krijgen. De districtsbestuurder geeft aan dat er In Saramacca – ook wel het landbouwdistrict van Suriname genoemd – er werk van wordt gemaakt om de productie projectmatig te stimuleren. “Alleen door productie kunnen we uit deze crisis geraken,” voegt ze eraan toe.

In haar Srefidensi-boodschap roept districtscommissaris Bansi-Durga iedere Surinamer op om zich solidair, tolerant en vooral verantwoordelijk op te stellen. Ze doet ook een beroep op de samenleving zich vooral te laten vaccineren tegen Covid-19.