“Stop met overwegen en kom bewegen”

“Stop met overwegen en kom bewegen”

20-12-2021

“Stop met overwegen en kom bewegen”. Met deze woorden luidde directeur-eigenaar Rajiv Makhanlal van Warrior Fit Movement op zondag 19 december 2021 het eerste Safe Exercise Area-project in, aan de dokter Sophie Redmondstraat. Het behelst een initiatief, waarbij een gedeelte van de weg elke zondag tussen 08.00 uur en 10.00 uur vrijgesteld zal zijn van verkeer en beschikbaar voor zij die willen bewegen. Enkele minuten voor de oproep van Makhanlal had president Chandrikapersad Santokhi de officiële aftrap van het project gedaan.

Het staatshoofd, dat ook een stuk meeliep, noemt het project een van de vele initiatieven die de regering nog op stapel heeft om de gemeenschap gezonder te maken. Hij deelde mee dat er in alle wijken ‘health units’ opgezet zullen worden om de bevolking bewust te maken van een gezonde levensstijl en waarbij haar een ‘healthy lifestyle’ aangeleerd zal worden.

De aftrap werd omstreeks 08.00 uur gedaan. De wegstrekking tussen de rotonde en de Van Idsingastraat werd tussen 6:30 uur en 10.00 uur afgesloten voor het motorrijverkeer. Dit zal elke zondag het geval zijn, zodat zij die willen bewegen de gelegenheid hebben dit in een veilig gebied te doen.

Het Safe Exercise Area-project is een initiatief van de ministeries van Volksgezondheid en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost. De bedoeling is de Surinaamse bevolking tot meer bewegen te stimuleren. Dit initiatief werd toegejuicht door de aanwezigen, die enkele suggesties deden om het project nog beter ten uitvoer te brengen.