Caricom-landen buigen zich over roaming binnen regio

Caricom-landen buigen zich over roaming binnen regio

07-03-2022

Regeringsleiders van de Caricom hebben zich tijdens de 33ste Tussentijdse Staatshoofdenvergadering gebogen over het bellen binnen de regio. President Chandrikapersad Santokhi zegt dat het initiatief is genomen dat er binnen de Caricom geen roamingkosten meer betaald gaan worden bij het voeren van telefoongesprekken in de Caribische single space.

“We zijn een single space, maar we betalen aparte en hoge tarieven wanneer we reizen”, merkt het Surinaamse staatshoofd op. Hij zegt dat er reeds een deal is gesloten tussen Digicel en het telecombedrijf Cable & Wireless. Suriname heeft gevraagd dat er ook soortgelijke gesprekken worden gevoerd met haar telecombedrijf Telesur. Overigens zal ook bij Telesur worden nagegaan wat de impact zal zijn.

Feit is, aldus president Santokhi, dat de bereidwilligheid er moet zijn. Hij herhaalt dan ook zijn in Caricom-verband gedane oproep tot een Coalition of Willing. Hij zegt dat landen die gereed hiervoor zijn reeds een deal hebben gesloten. “Wij gaan kijken hoe dit verder uitgebreid kan worden met goede consultaties en dialoog met de nationale providers van de verschillende landen”, gaat het staatshoofd verder. Hij benadrukt dat achter de visie staat dat er in die single space van de Caricom normaal telefoongesprekken gevoerd moet kunnen worden.