President Bolsonaro zet voet op Surinaamse bodem

President Bolsonaro zet voet op Surinaamse bodem

20-01-2022

President Bolsonaro wordt op het historische presidentieel paleis ontvangen door zijn Surinaamse ambtsgenoot, Chandrikapersad Santokhi. De regeringsleider van Brazilië wordt met militaire eer verwelkomd op het paleis. Er volgt hierna een officieel fotomoment. Het Braziliaanse staatshoofd zal het gastenboek op het paleis ondertekenen. Vervolgens zullen de presidenten een tête à tête hebben. De officiële besprekingen volgen later.

President Bolsonaro en de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Carlos Alberto França zullen een onderhoud hebben met hun Surinaamse ambtgenoten, respectievelijk president Chandrikapersad Santokhi en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. President Mohamed Irfaan Ali van Guyana zal zich ook voegen aan het gezelschap. De drie regeringsleiders zullen tijdens een werklunch samen met verschillende ministers van gedachten wisselen over diverse onderwerpen de drie Amazonelanden rakende.

Na dit moment zullen de bilaterale onderhandelingen tussen de Republiek Suriname en de Federatieve Republiek van Brazilië van start gaan om de hernieuwde relatie te consolideren en verder uit te diepen. De uitkomst van de gesprekken zal vastgelegd worden in document. Er zal een gezamenlijke verklaring door de staatshoofden van beide democratieën getekend worden, terwijl er ook een persverklaring zal worden uitgebracht.