President Santokhi: “Heel regeerbeleid moet anders in deze fase”

President Santokhi: “Heel regeerbeleid moet anders in deze fase”

02-04-2022

De president is van mening dat het beleid aangepast moet worden, waarbij de regering meer zal moeten uitvoeren en resultaten neerzet. “We hebben meer dan 200 projecten geïdentificeerd en voorbereid. De resultaten van deze projecten moeten worden neergezet. En dan kijken we naar de evaluatie. Als er ministers daarvoor plaats moeten maken omdat ze onvoldoende presteren, gaan ze plaats moeten maken”, zei de president. Volgens het staatshoofd wordt eerst gekeken naar de evaluatie van het beleid, daarna de evaluatie van ministers. In het afgelopen anderhalf jaar zijn slechts twee ministers vervangen.

Het staatshoofd wil naar betere performance van de regering en als er meer mensen vervangen moeten worden, gaan ze vervangen worden. Intussen heeft hij van twee ministers, waarvan de namen niet genoemd zijn, geëist om binnen een maand een nieuwe managementteam daar aan te stellen ter ondersteuning van de ministers, omdat de twee ministers hebben aangegeven dat het beleid niet optimaal uitgevoerd kan worden, vanwege een gebrek aan managementcapaciteit op de departementen. Dit is de rode draad op bijna alle ministeries.

Uit de evaluatiegesprekken die gevoerd worden met de ministers, blijkt tot nu toe dat er verbetering moet komen. “Broeder, ik wil nu resulaten leveren. Het afgelopen anderhalf jaar was het crisis beheersen op alle sectoren, en we hebben deze crisis aardig kunnen beheersen. Nu moeten we gaan uitvoeren en als er daar versterking op de ministeries moet plaatsvinden, laten we ervoor gaan. We willen een sterker beleid en een sterker regering de komende drie jaren”, aldus de president.