President Santokhi roept op tot solidariteit en gebed

President Santokhi roept op tot solidariteit en gebed

06-04-2022

Het staatshoofd roept op om solidair te zijn met elkaar en samen te bidden voor wijsheid, kracht en gezondheid. “Met de waarden en normen van religie kunnen we ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven met onze medemensen.” Hij benadrukt dat door te bidden de juiste keuzes gemaakt kunnen worden in het leven.

President Santokhi merkt op dat in deze maand de drie grootste religieuze groeperingen binnen onze samenleving aan het vasten zijn. Tijdens de Navratri vasten hindoes negen dagen lang om God Durga te vereren. In deze zelfde periode is ook de vastenmaand Ramadan van start gegaan voor de moslims, terwijl christenen ook aan het vasten zijn. Het staatshoofd meent ook dat tijdens deze periode de verschillende religieuze groeperingen met elkaar verbonden zijn. “De Schepper brengt ons bij elkaar. Het gezamenlijke vasten moet gezien worden als een bindmiddel dat wij als mens nodig hebben om samen te leven”, voegt hij eraan toe.

De president benadrukt dat de ethische waarden en normen van religie een bijzondere plaats gegeven moeten worden. Dit als leidraad en inspiratiebron om samen de juiste bouwstenen aan te dragen voor de opbouw van ons geliefd land. “Maar ook, omdat we verantwoordelijk willen leven en handelen, omdat het lot van onze samenleving, maar ook het lot van de wereld, in onze handen ligt.” Bij Navratan staat elke avond, één van de negen vormen van Durga Mata, centraal. Zij vernietigt demonen (het kwaad) en is de beschermende moeder van ons allen. Over de hele wereld wordt zij tezamen met al haar manifestaties vereerd en wordt er Durga Puja verricht. Tot slot wenste president Santokhi de aanwezigen een Subh Navratri toe.