President Santokhi: “Veiligheid is een doel met veelzijdige dimensies”

President Santokhi: “Veiligheid is een doel met veelzijdige dimensies”

21-04-2022

In zijn toespraak tijdens de openingsceremonie van de High Level Security Conference in Royal Torarica heeft de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat veiligheid een doel is met veelzijdige dimensies. De tweedaagse conferentie is op 21 april 2022 van start gegaan. Het staatshoofd heeft opgemerkt dat de deelnemende landen niet alleen moeten werken op bestuurlijk en multilateraal niveau, maar ook met belanghebbenden binnen gemeenschappen.

President Santokhi geeft aan dat de particuliere sector, vakbonden, religieuze organisaties en ngo’s een cruciale rol spelen bij het bevorderen van de vereiste normen en waarden. De normen en waarden zullen onze collectieve en individuele vastberadenheid versterken, om democratie, onafhankelijke rechterlijke macht en goed bestuur te bevorderen. “Ook voor het verdedigen van mensenrechten en het versterken van onze veerkrachtige gemeenschappen is dat belangrijk”, aldus het staatshoofd. 

 Volgens de regeringsleider zouden er uiteindelijk structurele doelen moeten zijn om verantwoordelijke burgers te creëren, ondersteund door sterke en functionerende staatsinstellingen, die zich niet inlaten met criminele activiteiten. “En moeten het bewustzijn van de negatieve impact van misdaad op de gemeenschap verankeren, zodat er proactieve sociale controle op crimineel gedrag in het gezin en de gemeenschap op gang komt”, zegt president Santokhi.