President Santokhi voorstander verbeterde samenwerking Caricom

President Santokhi voorstander verbeterde samenwerking Caricom

02-03-2022

President Chandrikapersad Santokhi maakt zich sterk voor het verbeteren, versterken en het vruchtbaarder maken van de samenwerking binnen Caricom. Met deze instelling is het staatshoofd op 28 februari 2022 richting Belize vertrokken. De president zal daar deelnemen aan een Caricom staatshoofden meeting.

Het staatshoofd zei voor zijn vertrek ten overstaan van vicepresident Ronnie Brunswijk dat hij constateert dat Caricom nog te weinig samenwerkt om projecten uit te voeren. De regeringsleider zegt binnen Caricom kenbaar gemaakt te hebben dat Suriname over vruchtbaar grond beschikt. Hij vraagt daarom welke Caricom leiders bereid zijn in Suriname te komen investeren op basis van gedeelde inspanning, gedeelde verantwoordelijkheid en gedeelde kosten.

President Santokhi zegt dat tijdens de Caricom staatshoofden vergadering klimaatverandering, de financieel-economische situatie, politieke zaken, luchtvaart en toerisme aan de orde zullen komen. Ook zullen regionale en internationale disputen besproken worden. Het staatshoofd doelt hiermee op onder andere grensdisputen tussen landen en ook de militaire aanval van Rusland op Oekraïne.

Verder zal het staatshoofd participeren in een meeting tussen regeringsleiders van Centraal-Amerika en Caricom. Daarbij zullen gemeenschappelijke vraagstukken besproken worden. Het gaat onder andere om klimaatverandering en de financieel-economische situatie.