Vicepresident Brunswijk belast met waarneming functie president

Vicepresident Brunswijk belast met waarneming functie president

28-02-2022

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben in verband met het vertrek van het staatshoofd hun handtekening geplaatst onder het protocol van overdracht inzake de waarneming in de functie van president op het Surinaamse grondgebied.

Het staatshoofd is in de vroege ochtend van maandag 28 februari 2022 naar Belize vertrokken. Hij zal aldaar deelnemen aan een Caricom staatshoofden vergadering. Daarnaast zal de Surinaamse regeringsleider ook participeren in een meeting tussen staatshoofden van Centraal-Amerika en Caricom.

Gedurende de afwezigheid van president Santokhi zal de vicepresident hem in de functie van waarnemend president vertegenwoordigen op het Surinaamse grondgebied. Na de ondertekening heeft president Santokhi een uiteenzetting gegeven van hetgeen besproken zal worden in de meetings die hij zal bijwonen. De vicepresident wenste de delegatie succes toe. “Ik weet dat u een integere leider bent en dat u Suriname op een waardige wijze zult vertegenwoordigen”, aldus de vp.