Waarnemend president Brunswijk draagt over aan president Santokhi

Waarnemend president Brunswijk draagt over aan president Santokhi

16-02-2022

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gedurende de afwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi,  waargenomen als staatshoofd. President Santokhi heeft aan het hoofd van een delegatie namelijk geparticipeerd aan de International Energy Conference and Expo 2022 in Georgetown, waar het Surinaamse staatshoofd ook een toespraak heeft gehouden.

 

De delegatie is op woensdag 16 februari 2022 in Suriname teruggekeerd. Op het vliegveld Zorg en Hoop werd de presidentiële delegatie door onder meer de waarnemend president Brunswijk opgewacht. Net als bij vertrek van president Santokhi vond ook dit keer het protocol van overdracht plaats, waarbij vicepresident Brunswijk de taken van regeringsleider wederom overdroeg aan president Santokhi.

President Santokhi is tijdens een persconferentie na aankomst op het vliegveld Zorg en Hoop nader ingegaan op de deelname aan de conferentie. Hij werd geflankeerd door vicepresident Brunswijk, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH).